«Ача-пăчан кун-тăрăм йăли-йĕркин уявĕсем» республика шайĕнчи семинар

«Ача-пёчан кун-тёрём йёли-й.ркин уяв.сем» республика шай.нчи семинар

Ака уйăĕн 20-мĕшĕнче Етĕрне районĕн Тури Ачак шкулĕнче «Ача-пăчан кун-тăрăм йăли-йĕркин уявĕсем» республика шайĕнчи семинар иртрĕ. Асăннă семинарăн тĕп тĕллевĕ – тăван енĕмри наци культурине, халăх йăлисене тата ăсталăхне упраса хăварасси тата аталантарасси, çамрăксем хушшинчи хастарлăха ÿстересси. Иван Яковлевăн таса та çутă сăнарне туллин уçса парасси.

Çак семинара сумлă хăнасем килсе çитрĕç. Етĕрне районĕнчи Палтай, Мăн Явăш, Хучаш шкулĕсенче вĕренекенсем, чăваш чĕлхи тата литературине вĕрентекенсем.

Хăнасене Тури Ачак ялĕнчи А. П. Айдак палăкĕ умĕнче Етĕрне районĕн администрацийĕн пуçлăхĕн пĕремĕш çумĕ Семенов А.А, Мăн Шемертен ял тăрăхĕн пуçлăхĕ Егорова А.И., Тури Ачак шкул директорĕ Егоров В.Ю.   кĕтсе илчĕç. А. П. Айдака ыр сунса Чăваш наци конгресĕн хастарĕсем чечек хучĕç.

Килнĕ хăнасене Аркадий Айдак ячĕллĕ Тури Ачакра вĕренекенсем çăкăрпа- тăварпа кĕтсе илчĕç.

Семинарăн программи анлă пулчĕ. Тури Ачакри в.ренекенсем шкул историй.пе,   «Шырав» ушкёнри =амрёк таврап.л\=.сем хёйсен пултарулёх.пе паллаштарч.=. «Асанне арчинчен» класс тулаш.нчи мероприяти кётартр.= (ерт\=и Яжейкина Татьяна Анатольевна)

«Янра юрё!» юрё ушкёнри ачасем хёйсен илемл. юррисене шёрантарч.= (ерт\=и Степанова Надежда Леонидовна).

Малалла вара чи к.тн. самант Аркадий Айдак яч.лл. музей-п\л.ме у=ни +ак музея уçас енĕпе ĕçленĕ нумай-нумай ынна тав сăмахĕ калар.=

«Уçрăмăр!» тесе çырнă уяв хăйăвне ВЛКлементьева шкул директорне ВЮЕгорова тата Аркадий Айдак мёшёрне Людмила Айдака касма ир.к пач.= Валерий Клементьев музейра упранма хёй.н Аркадий Айдак яч.лл. орденне парнелер.

Уйрёмах ачасене ёсталёх урок.сем кёмёла кайр.=

Чёваш халёх писател. Анатолий Кипеч «Тёван Атёл» журналён т.п редактор. Лидия Ивановна Филиппова Светлана Васильевна Азамат ачасене хёйсен пулатрулёх.пе паллаштарч.= Культура комитеч.н пайташ.сем чёваш т.ррин вёрттёнлёх.пе ташё-юрё ёсталёх.пе паллаштартарч.=

Семинар п.т.млет.в. хресчен ху=алёх музей.нче пулч. Людмила Петрова экскурси ирттерч. музей экспонач.семпе паллаштарч.?

Тури Ачак шкул.нчи «Шырав» ушкёнри =амрёк таврап.л\=.сем «Пил.к п\рне» юмах кётартр.=